söndag 11 mars 2018

Passionsfruktpannacotta


Över tid har det blivit många olika sorters pannacotta, men pannacotta är väldigt tacksam att smaksätta. Den lena grädden bär fram de flesta smaker med bravur.
Jag serverade pannacottan dekorerad med kärnorna från passionsfrukten, jordgubbar och noblesse hjärtan.

Till 6 glas pannacotta behövs:
5 dl vispgrädde / 2,5 gelatinblad / 3 msk strösocker / 1 vaniljstång / 2 passionsfrukter / 2 tsk passionsfruktspulver

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.

Dela passionsfrukterna och skeda ur innehållet i en finmaskig sil, försök att få ut så mycket juice som är möjligt. Spara kärnorna till servering.

Häll grädde, passionsfruktsjuice, passionsfruktpulver och strösocker i en kastrull. Vispa till pulvret löst upp sig. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och ha ner i grädden.
Låt grädden koka upp och koka i ett par minuter, dra den fån värmen. Plocka upp vaniljstången.

Kram ur vattnet ur gelatinbladen, rör ner dem ett och ett i den varma grädden. Låt svalna ca 10 minuter och ös sedan upp i portionsglas. Ställ glasen i kylskåp att stelna ca 3-4 timmar.

Servera pannacottan dekorerad med passionsfruktskärnorna, gärna tillsammans med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar