lördag 3 mars 2018

Lerpottasill


Visst är det vinter utanför, visst är det kallt, men sill är aldrig fel oavsett väder. Lerpottasill ska egentligen serveras i terracottaformar eller små gjutjärnsformar. Men har man inte det duger en tallrik minst lika bra ;-)
Vi köper matjessill i 1 kg hink från Klädesholmen.

Det här behövs per portion: 1 matjessillfilé / 1 hårdkokt ägg / 2 msk finhackad rödlök / 2 msk finhackad dill / 25 g smör / kokt potatis efter smak och hunger

Lägg smöret i en kastrull och smält smöret på låg värme, låt det sakta brynas.
Sätt ugnen på 50 grader.
Lägg matjessillen i serveringskärlet och värm försiktigt i ugnen några minuter.
Hacka ägget.
Strö dill, rödlök och ägg över sillfilén, lägg på potatis och häll över det heta smöret vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar