onsdag 4 januari 2017

Quiche Lorraine


Quiche Lorraine är en klassik ost- och skinkpaj. Riktigt inne på 80-talet, med lite sallad och ett glas rött på en kvarterskrog med röd-vit rutig duk.

Eftersom vi hade en del skinka och julost kvar från julen passade jag på att förädla denna klassiker :-)

Det här behövs till en pajform, ca 23 cm diameter:
Pajdeg: 150 g smör / 3 dl dinkelfullkornsmjöl / 2 msk kallt vatten / 1 msk svart sesamfrö / 1 msk vitt sesamfrö / 1 tsk örtsalt

Fyllning: 200 g skinka / 200 g lagrad ost / 1 dl riven parmesanost / 1,5 dl fetaostbitar / ca 10 gröna grillade oliver / 1,5 dl gräddfil / 1,5 dl vispgrädde / 3 stora ägg /  1 tsk paprikapulver / 1 tsk örtsalt

Blanda snabbt ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform, ända upp på kanterna. Nagga den i botten och ställ kallt ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

Strimla skinkan och riv hårdosten. Vispa ihop grädde och gräddfil med äggen tillsätt kryddorna.

Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Låt det svalna något, lägg sedan den rivna osten i botten. Fördela skinka, fetaost och oliver jämnt i pajen. Häll till sist över äggstanningen. Grädda pajen ca 40 minuter, den ska ha fin färg och äggstanningen ska ha stannat.
Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Paj gör jag ofta, bästa sättet att ta vara på rester enligt mig. Önskar dig en God Fortsättning på 2017 och en härlig helg. Kramisar Tina

    SvaraRadera