söndag 1 januari 2017

Nyårsmeny 2016


För nyårsafton 2016 dukades bordet med linneduk och linnelöpare, nysilverbestick och Kostas Lineglas. Maten serverades på Ostindia för enkelheten skull (mindre manuell disk på det sättet).

Välkomstskålen var en vit Bordeaux från Chateau Bonnet. Till det serverade vi ost- och paprikafyllda smördegskringlor och en krustad fylld med gorgonzola och rönnbärsgelé.


Förrätten bestod av havskräftstjärtar, lime- och vitlöksaioli tillsammans med smörstekt bröd. I glasen hällde vi upp Champagne Guy Charlemagne, La Cuvée Mesnillesime 2005 Grand Cru.


Varmrätten bestod av grillad lammytterfilé, vitlöks- och konjakssky, hasselbackspotatis, baconlindade haricot verts och grillade tomater. I glasen hällde vi en Petit Sirah från Mc Manis.


Till dessert serverade vi en tvåfärgad pannacotta bestående av ett lager vanilj och ett lager hallon- och vanilj. Två macrons, en choklad- och hasselnöt och en vanlig mandel, bägge fyllda med italiensk vaniljsmörkräm. Här serverades kaffe och/eller te som dryck.


Vi tolvslaget tog vi varsitt glas mousserande Jacobs Creek, Chardonnay och Pinot Noir.

Gissa om vi la oss mätta? ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar