lördag 14 januari 2017

Brasserie by EDz


Äntligen blev det så av, jag bokade i november innan det blev känt att Edin Dzemat vunnit kockrnas kamp, tur var väl det ;-)
Brasserie By EDz bjöd på en smakupplevelse utöver det vanliga, suverän service och härlig miljö.

Fem plus av fem möjliga! Hit åker vi mer än gärna fler gånger :-)


Det franska vitvinet åtföljdes av en skål innehållande en amuse som var deras tolkning av löjromstoast. Den bestod av dill, löjrom, smörstekta, brödsmulor och potatisskum (eller mjölkskum, maken och jag är inte riktigt överens här)


Brödet till förrätten, var ett majsbröd med recept från Edins familj.


Så kom då den vackra förrätten som bestod av smörstekt nordisk hummer, brynt smörsås, isade  lingon och smörstekta rågbrödssmulor.


Den väldigt uppfriskande mellanrätten bestod av sotad fröjalax (smaksatt med dillfrö, paprika, kummin, och salt), pepparrotsaioli, gurk- och äppelsallad och en rostad gräslöksolja.


Därefter kom det spanska rödvinet och varmrätten; en svensk hängmörad oxfilé med syrad svartrot, brysselkål, emulsion av fettet från köttet, knaperstekt fett och  reducerad rödvinssky (tror vi).


Till kvällens sista rätt fick vi tokajjer i glasen. Desserten bestod av en krämig palsternackspuré smaksatt med kardemumma, dajmcrunch (som vi tror var rostade rispuffar och kakaonibs), mjölksorbet, en ljuvlig salt kolasås och över alltihop riven 70% choklad.


Brassiet har en egen glasbar som välkomnar innan man tar de sista stegen ner i källaren. Baren är mindre blå än den berömda en trappa upp. Miljön runt brasseriets bar är loungebetonad och avslappnad.


Sen kan man ju inte låta bli att älska de lekfulla luftballongerna :-)

Brasseri by EDz ligger i källaren i Kosta Boda Art Hotell, nedanför den berömda blåa glasbaren.

Det paket jag bokade, finns INTE tillgängligt längre, men tillgängliga paket finns på deras hemsida HÄR. På hemsidan finns priser och den information som behövs för att boka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar