torsdag 15 januari 2015

Ölpanna


Är det bara jag som känner den, pressen, att ibland få fram maten på rekordtid? Av olika skäl måste ibland maten stå på bordet nästan innan den är lagad.
För att speeda matlagningen skär jag potatis och lök i skivor, förvärmer två stekpannor och bryner alla ingredienser.
Den här rätten påminner väldigt mycket om sjömansbiff, men proteinet är fläsk i stället för nöt.

Till 2 personer behövs: 2 huggna fläskkotletter / salt och peppar / smör och olivolja
4-5 potatisar / 1 gul lök / 1 kalvbuljongtärning / 50 cl ljus lager / 2 lagerblad / 1 msk torkad timjan

Smält smör i olivolja i en stekpanna. Värm ytterligare en stekpanna med hög kant. Skala potatis och lök, skiva dem i ca 5 mm tjocka skivor.
Salta och peppra fläskkotletterna, bryn dem på bägge sidorna till de får fin färg. Flytta över kotletterna i den andra varma stekpannan. Fortsätt att bryna löken några minuter, lägg dem ovanpå fläskkotletterna.
Bryn potatisen några minuter och lägg dem överst och runt om övriga ingredienser. Toppa med lagerblad och timjan.
Häll ölen i den pannan där allt brynts, lös upp buljongtärningen och häll sedan spadet över alla ingredienser. Låt koka upp, lägg på ett lock. Låt koka till potatisen precis är mjuk, ca 20-30 minuter.
Servera direkt, gärna med ättiksgurka till.
Smaklig spis ♥ ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar