söndag 25 januari 2015

Mandelmassa och minisemlor


Vad är väl en semla utan mandelmassa, ingen semla i alla fall. Däremot är jag inte så himla förtjust i de torra "korvarna" i livsmedelshyllan. Tog därför saken i egna händer ;-)


Tog ungefär 100 gram sötmandel och la i ljummet vatten ca 6 timmar. Hällde av vattnet och tillsatte ca 1 dl strösocker och någon tesked vaniljsocker, körde sedan i mixern till en massa, tillsatte lite vatten för att få den mindre torr. Notera att det INTE ska vara bittermandel i!! 
Det blir en len fin massa perfekt att fylla det stora hålet i semmelbullen och gömma under en sked grädde.

By the way, jag bakade minisemlor av karlsbaderdeg efter det HÄR receptet i helgen. Jag gjorde dubbelt så många semlor, 40 istället för 20 som det står i receptet och gräddade dem 6-8 minuter.

Gillar du semlor måste du testa :-) Smaklig spis ♥ ♥


1 kommentar:

  1. Brukar också göra egen mandelmassa, men när inte tiden finns köper jag "en torr korv" och blandar med ovispad vispgrädde då blir den krämig o god, ett tips om det ska gå undan. Kramisar Tina

    SvaraRadera