torsdag 1 januari 2015

Avsluta 2014 i matens och dryckens tecken


2014 avslutades givetvis i matens och dryckens tecken som sig bör.


Förrätten, från havet, bestod av marinerad hummer, smörstekt toast och smörstekt pilgrimsmussla med champagnesabayonne.
Till det ett glas bubbel, eller två.


Varmrätten, från hjorthägnet, rosastekt hjortfilé och hjortentrecote serverad med en mustig rödvinssås och hasselbackspotatis. Recept finns HÄR.
I glaset en eldig spansk reserva, Heredad 1874 (varunummer 75393).


Desserten, en trio i kulor, bestod av krämig chokladmousse, hasselnötsglass med dulche de leche, hallonsorbet och ett mandelflarn. Recept finns HÄR och HÄR.
Till det grönt te eller kaffe.


Mellan desserten och tolvslaget hanns det dessutom med ett parti Yatzy, där jag återigen säkrade familjens bottenplats. Jag är kass på spel :o


God fortsättning på 2015 ♥ ♥

1 kommentar:

  1. Vilken lyxmeny, ser ljuvligt gott ut. Önskar dig ett härligt matår 2015. Kramisar Tina

    SvaraRadera