onsdag 19 november 2014

Färsfylld paprika


Gott, enkelt och perfekt att ta så här mitt i veckan. Fylld paprika går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan :-) Vi serverade basmatiris till, men det går lika bra med en grönsallad.

Det här behövs till 6 portioner: 6 paprikor / 400 g (hjort-)färs / 0,5 king solo vitlök (eller 2 klyftor) / 1 gul lök / 50 g rotselleri / 0,5 burk Mutti krossade tomater / 2 kalvbuljongtärningar / 0,5 dl torrt vitt vin (eller vatten och några droppar citron) / 7 enbär / 1 msk grönpeppar / 1 msk rosépeppar / 1 msk torkad timjan /  1 tsk torkad rosmarin / 200 g fetaost / 200 g riven ost / oliv- och lakritsolja att steka i

Skär av den delen av paprikan där skaftet sitter. Ta bort kärnor och hinnor från paprikorna och ställ dem i en smord, ugnssäker form.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka locken från paprikorna tillsammans med lök, vitlök och rotselleri. Häll olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt färsen och rör om till färsen är stekt runt om.
Hacka enbär, mortla grön- och rosépeppar rör ner i färsen. Häll i vin, tomater, buljongtärningar och de gröna kryddorna. Låt koka ca 15 minuter.
Smula fetaosten och rör försiktigt ner tillsammans med den rivna osten.
Fyll paprikorna och gratinera dem i ugnen ca 20-30 minuter. Servera dem varma.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar