söndag 2 november 2014

Fish, chips & chilicheese med remouladsås


Hela middagen tillagad i fritösen, kan det vara nåt? Jodå, om man som vi älskar fish & chips! Vi testade även att fylla gröna jalapeno med lagrad ost, droppa dem i frityrsmet och sedan fritera dem. Gissa om det var gott!

Jag har väldigt stor respekt för het olja! Vi friterar alltid utomhus i fritös med termostat, med ett lock tillgängligt.

Det här behöver du till 4 portioner: 1 kg potatis
Remouladsås: 3 dl creme fraiche / 1 dl grekisk yoghurt / 3-4 msk bostongurka / 5-6 cornichons / 2-3 msk dijon senap / 1-2 msk västerviks senap / 2 msk curry / 0,5 dl inlagd paprika / 1 msk torkad dragon
Friterad fisk: 3 torskfileér / 1 ägg / vetemjöl / 1 tsk salt / svartpeppar från kvarn / panko
Ostfyllda jalapeno: 6 gröna jalapeno / 50 g lagrad ost / 1,5 dl vetemjöl / 0,5 tsk bakpulver / 0,5 tsk salt / 1 dl vatten / 1 äggvita
Olja till fritering

Börja med att finhacka inlagd paprika och cornichons till såsen. Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Ställ såsen kallt.
Skala potatis och skär i stavar ca 1x1 cm. Lägg potatisstavarna i kallt vatten.
Skåra jalapeno, ta ur kärnor och kärnhus. Skär osten i stavar och fyll jalapeno med osten. Tryck ihop skåran så gott det går. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke, vispa ner vattnet. Vispa äggvitan till fast skum, vänd försiktigt ner äggvitan i frityrsmeten.
Byxa torskfiléerna och skär dem i tre lika stora bitar. Blanda vetemjöl, salt och peppar på en tallrik. Vispa ihop ägget i en djup tallrik. Häll upp panko på en tredje tallrik.

Hetta upp oljan till 150 grader. Häll av vattnet från potatisen och torka den noggrant. Fritera potatisen 10-12 minuter, till den är genomkokt.
Höj temperaturen på oljan till 180-190 grader.
Doppa jalapeno i frityrsmeten, fritera dem direkt två och två i ca 5 minuter, till de får gyllenbrun färg. Ta upp dem och låt dem ligga på hushållspapper på galler.
Fortsätt sedan med torsken. Filébitarna vänds först i mjöl, sen i det vispade ägget och till sist vänds de i panko. Fritera dem 2-4 minuter till de är gyllenbruna. Ta upp dem och låt dem ligga på hushållspapper på galler.
Till sist är det dags för slutfriteringen av potatisen som görs 4-6 minuter till de är frasiga och gyllenbruna. Häll upp dem, salta och servera direkt!
Smaklig spis ♥

Tallrik Rörstrands Ostindia, portionspajform Åhlens, bestick vintage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar