måndag 3 november 2014

Glögg-provning


Varje år, just Alla Helgons dag, provsmakar vi årets Blossa med olika tillbehör.

Både maken och jag var överens om att Blossa -14 var den bästa på några år. Det är en ljus glögg med traditionell smak men friskare och inte så sötsliskig. Lavendeln kan bara skönjas, mer i doften än i smaken. På det hela en god glögg!

Tillbehöret då? Jo det blev enklare än enkelt - ostbollar rullade i pepparkakssmulor.

Det här behövs till ca 30 bollar: 200 g pepparkakor / 140 g Ädelost (vi tog Kvibille special) / 200 g creme cheese.

Krossa och smula sönder pepparkakorna och lägg dem på en tallrik.
Mosa mögelosten och blanda med creme cheese. Ta ungefär en tesked ostmassa och rulla en boll, rulla bollarna i pepparkakssmulorna. Lägg dem på ett fat och servera så fort som möjligt.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar