måndag 17 november 2014

Skurna chokladkakor


Nu är väl just små kakor inte min starka sida, av någon outgrundlig anledning blir de alltid stora som små mellanmål.
Just de här kakorna är lite torra och har en riktigt kraftig smak av choklad.

Till ca 30 kakor behövs: 200 g rumstempererat smör / 150 g råsocker / 160 g vetemjöl / 50 g kakao / 1 krm vaniljpulver / 1 tsk bakpulver / 1 litet ägg
1 ägg + 1 msk vatten till pensling och pärlsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst, rör ner ägget. Blanda alla torra ingredienserna och blanda ner i smörvispet. Arbeta inte degen för mycket.
Dela degen i två delar och rulla ut varje del till 30 cm långa rullar. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem med händerna. Pensla med uppvispat ägg och strössla över pärlsocker.
Grädda kakorna ca 15 minuter.
Skär ca 2 cm breda remsor innan kakorna svalnar. Låt dem sedan svalna på plåten.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar