tisdag 18 november 2014

Kolakakor med dajm


Fortsätter på temat kakor, de här kakorna är som en liten godisbit men godare. Smak av kola och lite crunch från dajm. Enligt maken en perfekt kaffekaka, men jag tycker den går alldeles utmärkt även till te.

Till ca 30 kakor behövs: 100 g rumstempererat smör / 100 g strösocker / 30 g ljus sirap / 200 g vetemjöl / 1 krm vaniljpulver / 1 tsk bikarbonat / 1 dajm

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka dajmen. Vispa socker, sirap och smör fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och den hackade dajmen, rör snabbt ner dem i smörvispet. Degen ska inte arbetas för mycket.
Dela degen i två delar. Rulla varje del till en rulle. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och platta till rullarna med händerna.
Grädda kakorna i ca 15 minuter.
Skär dem i ca 2 cm breda remsor innan de svalnar. Låt kakorna svalna på plåten.
Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. Mmmm får nog bli några kolakakor till jul. Kramisar Tina

    SvaraRadera