Per portion behöver du 1 kycklingbröstfilé / 2-3 skivor parmaskinka / 2-3 msk nässelpesto / 3 finhackade soltorkade tomater / salt / peppar / smör att steka i
Gorgonzolasås för 2 personer: 25-30 g smör / 1 msk mjöl / 1,5 dl grädde / 1 dl smetana / 100 g gorgonzola / 0,5 dl vitt vin / riven parmesan / lite citronsaft / kalvfond / stekskyn från kycklingen
Smält smör i en gjutjärnspanna och bryn sedan kycklingen på relativt hög värme till den får fin färg. Låt kycklingen gå klart i ugnen.
Smält smöret till såsen, vispa ut mjölet i smöret. Häll på grädde, smetana och vin. Låt koka upp. Tillsätt gorgonzola. Smaka av med parmesan, citronsaft och flytande kalvbuljong. Avsluta med att tillsätta lite av stekskyn från kycklingen.
Vi serverade kycklingen med hasselbackspotatis och sallad. Till detta drack vi en ypperlig italienare (en födelsedagspresent från makens kollegor). Mmmmmmmm....... Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar