måndag 29 april 2013

Fylld parmalindat kycklingbröst med gorgonzolasås


Per portion behöver du 1 kycklingbröstfilé / 2-3 skivor parmaskinka  / 2-3 msk nässelpesto / 3 finhackade soltorkade tomater / salt / peppar / smör att steka i


Gorgonzolasås för 2 personer: 25-30 g smör / 1 msk mjöl / 1,5 dl grädde / 1 dl smetana / 100 g gorgonzola / 0,5 dl vitt vin / riven parmesan / lite citronsaft / kalvfond / stekskyn från kycklingen


Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kycklingen runt om, bred på nässelpesto på ovansidan och lägg även på tomaterna. Linda parmaskinka runt filén så att det blir tätt, fäst med tandpetare eller snöre.
Smält smör i en gjutjärnspanna och bryn sedan kycklingen på relativt hög värme till den får fin färg. Låt kycklingen gå klart i ugnen.

Smält smöret till såsen, vispa ut mjölet i smöret. Häll på grädde, smetana och vin. Låt koka upp. Tillsätt gorgonzola. Smaka av med parmesan, citronsaft och flytande kalvbuljong. Avsluta med att tillsätta lite av stekskyn från kycklingen.


Vi serverade kycklingen med hasselbackspotatis och sallad. Till detta drack vi en ypperlig italienare (en födelsedagspresent från makens kollegor). Mmmmmmmm....... Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar