måndag 22 april 2013

Kladdig chokladbakelse


När jag provbakade de här, gjorde jag min tolkning av Helenas recept HÄR. Men jag tycker de är godare utan lakrits och receptet är utan.


Botten: 100 gr laktosfritt smör / 100 gr Marabou mörk choklad / 2 ägg / 3 dl socker / 0,5 dl kakao / 2 dl mjöl / 0,5 tsk flingsalt
Kräm: 1,5 dl laktosfri vispgrädde / 1 msk honung / 1 krm flingsalt / 100 gr Marabou mörk choklad / 1 msk laktosfritt smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och rör ner hackad mörk choklad till den smälter. Blanda ägg och socker och rör sedan ner chokladblaningen. Rör till sist ner de torra ingredienserna. Fördela smeten i 12 st formar. Grädda bottnarna i 10 minuter (de ska vara gungiga) och låt dem svalna.

Koka upp grädde, rör ner honung, salt och smör. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackad mörk choklad. Låt krämen svalna och fördela den över bottnarna. Ställ bakelserna i kylskåp.


De är godast dagen efter med vispad grädde till. Smaklig spis ♥

Gillar du smaken av lakrits kan du ha 1-3 tsk lakritspulver i botten och sedan servera bakelserna med salmiak ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar