lördag 27 april 2013

Nässelpesto


Det är få röror som är så användbara som pesto, till pasta, på mackor, fylla i kött- eller fiskrullader eller helt enkelt bara klicka ner i en god soppa.


Till våren plågar jag gärna mina nära och kära med nyttiga nässlor, som t.ex. pesto!


Ungefär en liter löst packade späda nässelskott / 0,5 liter löst packade basilikablad / en näve skalade sötmandlar / 2 dl riven parmesan / en nypa flingsalt / 2 finrivna vitlöksklyftor / olivolja


Mixa de gröna bladen tillsammans med mandel, vitlök och salt, häll på olivolja till en bra konsistens. Blanda ner osten och eventuellt lite mer olja.


Peston förvaras i kylskåp och håller ungefär en vecka. Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. Det där tål att testas , vilka fina bilder. Kraaam Pia

    SvaraRadera