lördag 27 april 2013
Nässelpesto
Det är få röror som är så användbara som pesto, till pasta, på mackor, fylla i kött- eller fiskrullader eller helt enkelt bara klicka ner i en god soppa.
Till våren plågar jag gärna mina nära och kära med nyttiga nässlor, som t.ex. pesto!
Ungefär en liter löst packade späda nässelskott / 0,5 liter löst packade basilikablad / en näve skalade sötmandlar / 2 dl riven parmesan / en nypa flingsalt / 2 finrivna vitlöksklyftor / olivolja
Mixa de gröna bladen tillsammans med mandel, vitlök och salt, häll på olivolja till en bra konsistens. Blanda ner osten och eventuellt lite mer olja.
Peston förvaras i kylskåp och håller ungefär en vecka. Smaklig spis ♥
Etiketter:
sås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det där tål att testas , vilka fina bilder. Kraaam Pia
SvaraRadera