Tårtbotten: 150 gr mandel / 5 äggvitor / 200 gr florsocker
Krämen: 5 äggulor / 3,3 dl laktosfri vispgrädde / 2 dl socker / 0,5 dl hemgjort vaniljsocker / 2, 5 msk smör
Mandelspån till dekoration
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör ner florsocker och mald mandel. Bred ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda botten i ca 15-20 minuter. Låt botten svalna i formen. Ta loss botten och låt den bli helt kall på ett galler.
Vispa samman ingredienserna till krämen, låt det sjuda under omrörning till det tjocknar. Låt krämen bli kall.
Rosta mandelspånen i torr panna.
Lägg mandelbotten på ett tårtfat, bred krämen över botten och strö över mandelspån. Förvara tårtan kallt till den ska ätas.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar