fredag 22 mars 2013

Bearnaisesås


Till fyra personer behöver du:
200 gr laktosfritt smör / 2 msk finhackad lök / 10 krossade vitpepparkorn / 2 msk vit balsamvinäger / 2 msk vitt vin / 2 msk vatten / 1 msk dragon / 2 äggulor / 1 msk vatten / salt / citronsaft

Smält smöret och låt det vita (salt och mjölk) sjunka till botten. Ställ åt sidan på spisen så att det håller ca 40 grader.
Koka upp vinäger, vin, vatten, lök, vitpeppar, och dragon. Låt koka på svag värme till nästan all vätska försvunnit.
Tillsätt äggulor och vatten och vispa på mycket svag värme tills det blir tjockt, vitt och pösigt.
Tag kastrullen från värmen och skopa ner det smälta smöret lite i taget under fortsatt vispning. Ta inte med det vita i botten från smörkastrullen.
Smaka av med salt och citronsaft, servera såsen direkt.


Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar