onsdag 3 januari 2018

Mousse med smak av amarulla och kaffe


En del smaker blir bara till av en ren slump, andra för att man har saker i skåpen ;-)
En flaska amarulla som köptes in för smaksättning av glass, men aldrig kom till användning. En slatt kaffe som blivit kall. En nyårsdessert som skulle framkallas.
Chokladmousse med smak av kaffe och amarulla. Vi serverade den med fruktkött från 0,5 passionsfrukt, vilket gjorde sig väldigt bra.

Till 4 portioner behövs: 85 g Marabou mörk choklad / 1 äggula / 1 msk kallt, starkt kaffe / 1 msk amarulla / 2 dl vispgrädde

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Ställ åt sidan och låt den svalna något.
Rör ner äggula, amarulla och kaffe. Rör till det är en slät konsistens.
Vispa grädden till skum, men inte alltför hårt.
Blanda lite vispad grädde i chokladsmeten och rör till en slät konsistens. Upprepa med ytterligare en sked grädde. Blanda sedan ner chokladsmeten i vispgrädden.
Häll upp i små skålar eller portionsglas, ställ kallt ett par timmar för att stelna.
Servera gärna med ett glas amarulla och någon syrlig frukt ovanpå moussen.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar