Cheesecake är nog en av de bästa tårtorna/desserterna att ha på lut hemma. Den klarar sig flera dagar i kylskåpet utan att bli saggig, om det nu blir något kvar ;-)
Den här varianten är med färska amerikanska blåbär och hallon, yummi!
Jag använder givetvis de laktosfria mejerialternativen i butiken :-)
Det här behövs för botten: 150 g brago kex / 150 g digestivekex / 150 g smör
Det här behövs för fyllningen: 600 g philadelphiaost / 2 dl creme fraiche / 1 dl strösocker / 1 dl maizenamjöl / 1 msk vaniljsocker / 3 ekologiska ägg / 1 dl vispgrädde / 250 g färska bär / 200 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Mixa brago kex och digestivekex, häll i det smälta smöret och rör om.
Kläm ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant. Häll ner de smöriga smulorna i formen och tryck ut dem i ett jämt lager. Grädda botten mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut formen och låt botten svalna.
Rör ost, creme fraiche, strösocker, vaniljsocker och maizenamjöl till en slät smet. Rör ner äggen ett i taget, tillsätt grädden och rör till sist ner bären.
Smält chokladen över vattenbad, ha ner den smälta chokladen under omrörning. Häll smeten över den avsvalnade botten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar 30 minuter.
Ta ut den ur ugnen och låt svalna, ställ den sedan i kylskåp.
Serveras kylskåpskall. Smaklig spis
Cheesecake är alltid en vinnare, alla gillar det. Lite nyfiken bara och om det är ok att jag frågar. Driver du något café eller någon annan form av butik där du säljer alla dina godsaker? Fin fredag till dig. kramisar Tina
SvaraRadera