torsdag 22 september 2016

Ananas med mandeltosca


 Lite retrovarning på den här efterrätten!

Vad kan gå fel med ananas av "super sweet" varianten och ett toscatäcke? Sött på sött liksom. Serverad ljummen med vispad grädde och svart te :-)


Det här behövs till 4 personer: 1 stor ananas / 100 g glukossirap / 100 g strösocker / 100 g laktosfritt smör / 1 dl laktosfri vispgrädde / 100 g skållad och grovhackad sötmandel

Skär av ändarna på ananasen och sedan skalet. Skär den i åtta skivor och ta ut mitten med en äppelurkärnare eller en kniv.
Lägg ananasringarna i en pajform.

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda glukossirap, socker, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt sakta koka upp under omrörning, fortsätt sedan koka och röra om till toscan når 116 grader. Rör ner mandeln och bred ut smeten på ananasringarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt dem svalna något och servera sedan med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar