torsdag 25 juni 2015

Chokladpavlova med jordgubbar


Varför krångla till det, det är ju de enkla smakerna som är godast.  Pavlova är maräng med ett lite kladdigt, krämigt inre och det blir ju inte sämre av att det smakar choklad.

Det här behövs till 1 tårta: 7 äggvitor (ca 210 g) / 5 dl strösocker / saft av 0,5 citron / 2 msk kakao / 50 g mandelspån

Dekoration: 2 dl vispgrädde / 1 l jordgubbar

Sätt ugnen på 130 grader.
Rör ihop äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke med ballongvisp. Sätt bunken över vatten bad och vispa till blandningen når 65 grader.
Lyft bort från vattenbadet och fortsätt vispa med elvisp till marängen svalnat. Vispa ner kakao och mandelspån på slutet.
Bred ut marängen på bakplåtpappersklädd plåt i valfri form. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme.

Ta ut marängen och låt den svalna.

Vispa grädden, snoppa jordgubbarna och lägg ovanpå marängbotten. Servera direkt.

Smaklig spis ❤️

1 kommentar:

  1. En av mina favorittårtor som jag gör ofta och den blir alltid lika uppskattad av gästerna. Kramisar Tina

    SvaraRadera