lördag 20 december 2014

Persikopaj med vaniljkräm


Fortsätter på temat paj, men denna gången en snabbgjord efterrättspaj, eller varför inte servera den till eftermiddagsfikat ;-)

Pajdeg: 2 dl vetemjöl / 1 msk strösocker / 75 g smör / 1 msk vatten

Fyllning: 4-5 persikohalvor (konserverade på burk)
Äggstanning: 2 dl creme fraiche / 2 ägg / 0,75 dl strösocker / 0,5 vaniljstång
Mandelspån att toppa med

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, tryck ut den i en pajform (ända upp på kanterna). Ställ den i kylskåpet och sätt ugnen på 200 grader.

Nagga pajformen i botten, klä gärna kanterna med aluminiumfolie så rasar inte kanterna ner under gräddningen. Förgrädda pajskalet 10-12 minuter. Låt pajskalet svalna något innan du tar bort folien.

Låt persikorna rinna av, skär dem sedan i klyftor. Lägg klyftorna i pajskalet.
Blanda creme fraiche, ägg och strösocker. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, rör ner fröna i äggstanningen. Häll äggstanningen över persikorna. Strö över mandelspån.
Grädda pajen ca 25 minuter till den får fin färg och har "stannat".
Låt den svalna före servering. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar