tisdag 16 december 2014
Salta ur sillfiléerna
Som den sillälskare jag är är det verkligen hög tid nu!
Vill man lägga in sill från grunden, dvs från saltsill då är det dags att salta ur sillen nu.
Det är ett hiskeligt jobb att rensa saltsill, så jag fuskar något, genom att köpa färdiga filéer.
1 kg filéer sköljs noga i iskallt vatten läggs i en stor bunke (minst tre liter) som fylls med kallt vatten. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylskåpet ett dygn.
Under tiden kokar du inläggningslagen enligt det här receptet och i morgon kväll är det dags att lägga in sillen i sin grundinläggning. Sen gäller det att vänta, vänta i alla fall fem dagar.
Är du sugen på att sedan testa några olika inläggningar finns det recept här på sherrysill och senapssill. De här inläggningarna går även att göra på 5-minuterssill om man inte har tiden, lusten eller orken att lägga in egen sill.
Smaklig julsill ♥
Etiketter:
inlagd sill,
saltsillfiléer
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar