Det gäller att passa på och njuta av de sista nässlorna, innan det är för sent. Den här krämiga nässelsoppan är en helt underbar förrätt, eller hel maträtt med en macka till.
Till
4 mindre förrättsportioner eller 2 portioner behöver du:
2
liter löst packade späda nässelblad / 1,
5 msk olivolja / 0,5
gul lök / 1
vitlöksklyfta / 1
msk vetemjöl / 0,5
dl torrt vitt vin / 1,5
dl vatten / 1
hönsbuljongtärning / 2
dl vispgrädde / 1
liten kvist libbsticka / 1
krm riven muskot / svartpeppar / gräslök
Skölj
nässlorna noga i kallt vatten. Koka upp vatten och lägg i nässlorna, förväll
dem i 3 minuter. Häll av vattnet och spola av dem i kallt vatten.
Finhacka
gul lök och vitlök. Häll oljan i en kastrull lägg i gul lök och vitlök, svetta
lökhacket utan att det tar färg.
Krama
vattnet ur nässlorna och finhacka bladen. Lägg ner de hackade nässelbladen
tillsammans med lökhackat. Sikta över vetemjölet och rör om. Häll över vin och
vatten, låt koka upp. Lägg i buljongtärning, libbsticka och häll över grädden.
Låt soppan koka ca 10 minuter. Ta ur libbstickan och mixa soppan, smaksätt med
muskot och nymalen svartpeppar.
Servera
soppan i värmda soppskålar med finhackad gräslök. Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar