söndag 5 maj 2013

Parmesangrissini


Härligt, lätt salt, tilltugg till sval sommardricka.


25 gr jäst / 2 dl vatten / 1,5 tsk havssalt / 1 msk rapsolja / 1 tsk strösocker / 1 ägg / 2 dl finriven parmesanost / 5-6 dl vetemjöl
Pensling: 1 ägg och eventuellt havssalt

Smula jästen i en bunke, tillsätt alla ingredienser utom ost och mjöl. Låt maskinen röra runt så att jästen löser upp sig. Tillsätt ost och nästan allt vetemjöl, arbeta degen ca 8 minuter till den är smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt degen vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.


Rulla ut degen till lillfingertjocka längder, 20-30 cm långa. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa ca 30 minuter.
Pensla dem försiktigt med uppvispat ägg, strö eventuellt på lite havssalt och grädda dem i 15 minuter.

Lägg dem på galler och sätt in dem på eftertorkning i ca 75 grader, gärna med varmluft och luckan lite öppen i ca 1 timme.


Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar