En helt gudomligt god efterrätt, om än något mäktig ;)
Till 10-12 normalportioner eller 22 mini portioner behöver du:
Pannacotta: 4,5 geatinblad / 10 dl laktosfri grädde / 1 dl strösocker / 150 gr hallon / 1 vaniljstång
Sås: 1,5 dl vatten / 0,75 dl strösocker / 150 gr hallon / 150 gr björnbär / 1 vaniljstång
Börja med pannacottan, lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde, socker och hallon i en kastrull. Snitta upp vaniljstången på längden, skrapa ur vaniljfröna. Ha ner både stång och frön i gräddblandningen, låt koka upp. Passera genom en sil.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i serveringsglas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.
Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Snitta upp vaniljstången på längden, skrapa ur vaniljfröna. Ha ner både stång och frön i kastrullen. Låt koka 15 min. Låt kallna och sila.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i serveringsglas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.
Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Snitta upp vaniljstången på längden, skrapa ur vaniljfröna. Ha ner både stång och frön i kastrullen. Låt koka 15 min. Låt kallna och sila.
Fördela såsen i pannacottaglasen precis före serveringen. Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar