fredag 17 maj 2013

Potatissallad


Den här potatissalladen kräver lite förberedelse, om man vill krydda kronärtskockorna själv, annars finns de ju färdiga på burk.

Potatissallad för 10 personer: 2 kg amandine potatis / 3 rödlökar / 200 g sockerärtor / 0,5 kg körsbärstomater / 1 burk coctailkapris / inlagda kronärtskockshjärtan / 1,5 dl grovt hackade färska kryddor

Inlagda kronärtskockshjärtan: 3 burkar kronärtskockshjärtan i vatten / 2 finhackade vitlöksklyftor / saften av 1 citron / 1 tsk flingsalt / 2 tsk av vardera torkad timjan, basilika, oregano, mejram och körvel / rapsolja

Låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag, varva kronärtskockor  och kryddor i en burk. Häll över citronsaft och olja så att det täcker. Låt stå svalt två dagar, vänd på burken några gånger under tiden så att innehållet försiktigt blandas om.

Koka potatisen och låt den endast svalna något, skär den sedan i lagom stora munsbitar. Förväll sockerärtor och låt den rinna av. Dela tomaterna på mitten och skär rödlöken i små klyftor. Varva alla ingredienser och avsluta med att skeda över lite av citronoljan från de inlagda kronärtskockshjärtanen. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar