måndag 20 maj 2013

Kalkonburgare med extra allt


Sommaren har många grillfavoriter, det här måste bli en av dem. Grillade Lyxburgare från Ingelsta Kalkon, med hembakat hamburgerbröd, gorgonzolasås, tomatsalsa och hemfrittat pommes.


Pommes frites till 4 personer: 750 g Asterix potatis / olja att fritera i / salt
Skala potatisen och skär i stavar, lägg i kallt vatten och låt ligga ca 1 timme. Skölj potatisen och torka den ordentligt. Fritera först 10 minuter i 150 grader, sista friteringen i 180 grader ca 3-4 minuter.


Tomatsalsa till 4 personer: 0,5 kg körsbärstomater / 1 msk kapris / 0,5 rödlök / 0,5 vitlöksklyfta / 10 inlagda oliver / 0,5-1 tsk råsocker / 0,5-1 tsk röd balsamvinäger
Dela och kärna ur tomaterna, finhacka dem tillsammans med övriga ingredienser, blanda och smaka av med råsocker och vinäger. Låt stå i rumstemperatur och mogna.

Gorgonzolasås till 4 personer: 1 dl laktosfri smetana / 100 g gorgonzolaost
Mosa gorgonzolaosten och blanda med smetana. Låt stå i rumstemperatur och mogna.

Lägg ihop burgare med bröd, sallad, skivad tomat, skivad rödlök och gorgonzolasås. Servera med tomatsalsa och pommes till.


Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar