måndag 4 oktober 2021

Krämig potatissallad


En krämig potatissallad är perfekt på buffébordet eller att helt enkelt äta med något rökt till. 
Vi valde att ta med en rejäl burk potatissallad tillsammans med skivad, rökt kalkonklubba i vår picknick-korg.


Det här behövs för ca 6 portioner:
2 kg fast potatis
Sås: 1 dl finhackad gul lök / 1 dl finhackad purjolök / 1 dl finhackad rödlök / 2 dl finhackad kapris / 1 finhackat äpple / 1,5 dl bostongurka / 5 dl (laktosfri) creme fraiche / 2 dl majonäs / 4 tsk dijonsenap / 1 msk söt-stark senap / 1 krm örtsalt / 0,5 tsk svartpeppar / några droppar citronsaft
 
Lägg potatis med skal i en kastrull, fyll med vatten i höjd med potatisen. Låt koka upp och sedan sjuda på låg värme till potatisen är mjuk. Häll av vattnet och lägg ut potatisen för att svalna.
Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Den ska upplevas lite ”stark” i smaken eftersom potatisen ”äter” upp mycket av smaken.
Skala och tärna potatisen. Vänd ner potatisen försiktigt.
Låt potatissalladen stå kallt några timmar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar