måndag 11 oktober 2021

Gorån


Klassiska gorån är så himla goda, antingen att äta som de är eller att rulla. Det här receptet kan kan även användas till glasstrutar eller korgar. 
Jag använder mig av ett elektriskt rånjärn,  likt ett vanligt våffeljärn.

Det här behövs till 15-20 rån: 100 g smör / 1,5 dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 3 dl vetemjöl / 2 dl vatten

Så här gör du: 
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och kallt vatten till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret.
Värm rånjärnet.
Klicka i ungefär 1-2 msk smet. Grädda rånen guldgula och rulla ihop dem så fort de är färdiggräddade. Låt dem svalna på galler.
Förvara rånen i en tät burk så att de inte blir mjuka och sega.

1 kommentar:

  1. Mums filibabba. Tror att mamma har ett rånjärn i gömmorna. Kanske man skulle ge sig på ett bak. Kram Pia

    SvaraRadera