onsdag 6 januari 2021

Chokladpannacotta


Choklad som efterrätt är aldrig fel. Kan man dessutom kombinera choklad och pannacotta till en perfekt konsistens, då är himlen nära ;-)
Den mörka rommen som smaksättare går givetvis att utesluta om man vill.
Jag serverade med physalis till, bara för att jag kan :-) Men det går precis lika bra med hallon eller något annat syrligt bär. Gillar man och tål vispad grädde går det alldeles utmärkt att servera till för att mjuka upp smaken lite. 

Det här behövs till 4 lite mindre portioner (ca 1,2 dl per glas): 1 gelatinblad / 3 dl vispgrädde / 1 msk (rå)strösocker / 1 msk vaniljsocker / 100 gr Marabou mörk choklad / 1 msk mörk rom

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
Hacka chokladen fint.
Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt det koka upp. Dra kastrullen från värmen.
Rör ner den hackade chokladen och rör till den smält helt. 
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta ner i chokladgrädden.
Avsluta med att smaksätta med rom eller annan god ädel dryck, kan givetvis uteslutas om man vill det.
Fördela pannacotta i 4 portionsglas och ställ kallt ca 4 timmar.
Servera med valda bär och eventuellt vispad grädde.

1 kommentar: