fredag 14 augusti 2020

Gazpacho


Det finns inte mycket som slår den rena smaken av grönsaker, en iskall gazpacho serverad med lite smörstekt bröd, basilika och olivolja i sommarvärmen sitter som en smäck.
I normala fall skulle min gazpacho varit mer åt det röda hållet, men varken paprikan eller chilin var röd :o

Det här behövs för 4 portioner: 400-500 g mogna tomater / 3/4 gurka / 1 vitlöksklyfta / 1 halvmogen spetspaprika / 2 stora milda chili (sweet banana) / saft från 0,5 citron (ca 3 msk) / 2 msk röd balsamvinäger / 0,5 dl kallpressad rapsolja (jag använde smaksatt med vitlök/chili) / 0,5 msk råsocker / örtsalt och peppar från kvarn


Skär ner alla grönsaker i mindre bitar och lägg i en mixer, häll på citronsaft, vinäger och rapsolja. Mixa till en slätkonsistens. Det går även att använda stavmixer.
Smaka av och tillsätt sedan kryddorna. Häll över soppan i en tillbringare och ställ kallt ca 2 timmar.

Rör om soppan innan servering och servera gärna med smörstekt bröd eller krukonger, basilka och ringla i lite god olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar