onsdag 12 augusti 2020

Trädgårdsfrittata


Några kokta potatisar kvar i kylskåpet, en skörd av lite här och lite där som egentligen inte räcker till något?
Fixa då en trädgårdsfrittata, en öppen omelett med grönsaker. Om grönsakerna kommer från butikshyllan, trädgården eller gårdsbutiken spelar ju ingen roll, det viktigaste är att vi tar hand om dem och njuter av smakerna.

Till 3 portioner använde jag: 3 kokta, kalla potatisar / 1 silverlök / 1 bifftomat och några körsbärstomater / 1 näve sockerärtor och några blomsterböner / 0,5 halvmogen spetspaprika / 2 stora söta chili (sweet banana) / några kvistar hackad basilika
Till omelettsmeten använde jag: 6 ägg / knappt 1 dl vatten / 0,5 dl riven parmesan, / 1 msk Herbes de Provance / 0,5 tsk örtsalt och svartpeppar från kvarnen.
Smör att steka i ( jag använde rester av vitlökssmör)


Vispa ihop omelettsmeten i en bunke.
Skär grönsakerna i skivor.
Smält smöret i en stekpanna och sätt den på medelhög värme. Häll i omelettsmeten och lägg i grönsakerna. När omeletten börjar stelna i kanten sänker du värmen ett par snäpp och lägger på ett lock. Efter ca 15 minuter har omeletten precis stelnat. Låt den vila några minuter och servera sedan med någon god sås, vi valde Chipotle ketchup från Skånsk Chili.
Frittata går alldeles utmärkt att äta kall/rumstempererad dagen efter som lunch :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar