söndag 23 augusti 2020

Bostongurka med twist


Efter fredagens AW hos goda vänner, nostalgisk korv special, blev vi sugna på bostongurka ;-) 
Vi gjorde en liten twist på gurkinläggningen, chili och rostad vitlök.


Vi hämtade 25 kg västeråsgurka på Öland, varav 2,5 kg hamnade i bostongurkan, resten blev smörgåsgurka och saltgurka.

Det här behövs till 5,5 liter bostongurka: 2,5 kg västeråsgurka / 6 paprika/chili (gärna blandade färger) / 5 gula lökar
Lag: 9 dl vatten / 9 dl ättikssprit / 9 dl socker / 3 msk salt utan jod / 3 msk gult senapsfrö / 1,5 msk rostad vitlök


Borsta och skölj gurkan. Låt den ligga i kallt vatten ca 30 minuter.
Kärna ur paprika och chili. Skala löken.
Tärna alla grönsaker i små kuber (5 mm).

Blanda alla ingredienserna till lagen och låt den koka upp under omrörning. Lägg ner grönsakerna och låt koka upp under omrörning. Låt koka på medelhög temperatur ca 15-20 minuter, smaka så att konsistensen är rätt.
Ös upp i rendiskade, ljumna burkar och förslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar