tisdag 7 november 2017

Kalkon- och nötfärslimpa med kantareller


Färslimpa har ju varit med tidigare i olika tappningar, den här är baserad på 50/50 nöt- och kalkonfärs, smaksatt med förvällda kantareller.

0,5 kg av vardera kalkon- och nötfärs / 3 dl vispgrädde / 0,5 dl panko / 1 gul lök / 0,5 king solo vitlök / 1 tsk / 0,5 tsk nymald svartpeppar från kvarn / 1 krm riven muskotnöt / 1,5 tsk gröna örter / 1,5 dl förvällda kantareller / ca 100 g rökt sidfläsk eller bacon
50 g smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Häll av eventuell vätska från kantarellerna och finhacka dem. Finhacka gul lök och vitlök. Blanda samman kryddor, panko, hackad lök, svamp och grädde. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen, blanda till det är riktigt väl blandat. Provstek 1 bit och krydda extra om det behövs.
Forma färsen till en limpa och lägg i en ugnsfast form. Klä hela limpan med rökt sidfläsk. Skär smöret i tunna skivor och täck fläsket med smöret.
Sätt in formen i ugnen. efter ca 30 minuter är det dags att sänka temperaturen till 200 grader samt att ösa köttfärslimpan. Fortsätt att ösa var 20:e minut till köttfärslimpans innertemperatur når ca 70 grader.

Vi serverade med potatis- och jordärtskocksgratäng och sallad.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar