torsdag 9 november 2017

Chokladmacrons med vit hallontryffel


Hela familjen är svag för just macrons, helst ska de vara fyllda med italiensk smörkräm smaksatt med bara vanilj. Men jag ville testa något annat :-)
Choklad i macronerna med lite guldpulver ovanpå och vit choklad med hallonpulver i fyllningen.

Till macronerna behövs: 100 g äggvita / 30 g strösocker / 200 g florsocker / 100 g mandelmjöl / 0,5 dl kakao / gulpulver att strö ovanpå
Till vit hallontryffel behövs: 350 g vit choklad / 60 g vispgrädde / 30 g glukos / 12 g smör / 1 msk hallonpulver

Vispa äggvitorna till macronerna till hårt skum, tillsätt strösocker under fortsatt vispning. Blanda florsocker, mandelmjöl och kakao, sikta ner och rör sedan ner det försiktigt i den vispade äggvitan.
Spritsa ut smeten till små rundlar (2 cm i diameter) på bakplåtspapper. Strö över gulpulver. Låt macronerna torka en timme. Sätt ugnen på 160 grader.
Grädda macronerna i ca 12-16 minuter, till de känns lätta. Låt dem kallna på plåten.

Grovhacka chokladen till tryffeln.
Koka upp grädde och glukos, häll över den hackade chokladen och smöret. Rör till en blank slät massa och smaksätt med hallonpulver. Låt svalna i rumstemperatur i en bunke.

Bred tryffeln på en macron och sätt nästa ovanpå, som en jojo. Förvar macronerna svalt , men inte kylskåpskallt. Kan också frysas i tät burk.
Smaklig spis♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar