Wallenbergare görs ju traditionellt på kalvfärs och serveras med potatismos, gröna ärtor och lingon.
Här är det istället kalkonfärs smaksatt med soltorkade tomater, lök, vitlök och oliver serverade med en ljuvlig tomatsås på körsbärstomater, pasta och färskriven parmesan. Är inte det medelhavssmaker?
Det här behövs till tio Wallenbergare (4-6 portioner): 0,5 dl panko / 0,5 dl vispgrädde / 2 dl creme fraiche / 1 tsk örtsalt / 1 krm svartpeppar / 2 tsk gröna örter / 0,5 finhackad gul lök / 6 st finhackade soltorkade tomater / 1 finhackad vitlöksklyfta / 0,5 tsk torkad vitlök / 2 st finhackadade gröna oliver / 0,5 kg kalkonfärs / smör att steka i
Tomatsås: 1 burk Mutti körsbärstomater / 1 dl vatten / 1 dl vitt vin / 1 grönsaksbuljongtärning / 2 tsk gröna örter / 0,5 tsk strösocker / 0, 5 skivad gul lök / olja att fräsa i
Blanda ihop allt till wallenbergarna förutom färsen. Låt stå ca 5 minuter för att svälla. Blanda sedan ner färsen till en jämn smet. Provstek en bit och smaka eventuellt av med mer kryddor.
Fräs den skivade löken i olja i en kastrull, utan att den tar färg. Blanda ner resten av ingredienserna och låt småkoka i ca 20 minuter.
Smält smör i en stekpanna. Forma tio wallenbergare och stek några i taget till de får fin färg på bägge sidorna.
Sätt ugnen på 100 grader. Låt wallenbergarna vila i ugnen under folie ca 5-10 minuter med pastan koka färdigt.
Smaka av såsen och krydda eventuellt upp den.
Serveras gärna med färskriven parmesan till. Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar