lördag 14 oktober 2017

Moccamums


 Tänkte jag skulle ta ytterligare en klassiker in i 2000-talet, kärleksmums men numera med kraftigare choklad- och kaffesmak.
Min långpanna/plåt är 30x40 cm och ger ca 20-24 rutor beroende på hur stora man skär dem.
Kakorna kan självklart göras utan kakao för dem som är allergiska mot choklad och kokosen går jättebra att byta ut mot färgglatt strössel (då kallar jag dem för cirkuskakor).


Kakan: 150 g smör / 1,5 dl starkt kaffe / 2 ägg / 3 dl strösocker / 0,5 dl kakao / 4,5 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 1 knivsudd vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Glasyr: 75 g smör / 2 msk kaffe / 2 msk kakao / 1 knivsudd vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker / 3,5 dl florsocker
Garnering: kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Klä långpannan/plåten med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan, häll i kaffet och låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner smörblandningen varvat med de torra ingredienserna. Rör inte för mycket, bara så att allt är väl blandat. Häll smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen ca 17 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr. Låt kakan kallna, vänd upp den och dra av pappret. Lägg kakan rättvänd på en bricka.

Smält smöret till glasyren och häll i kaffet. Blanda de torra ingredienserna, rör ner smörblandningen och rör glasyren slät. Bred ut den ovanpå kakan och strö över kokosflingor.
Låt glasyren stelna innan kakan skärs i rutor.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar