måndag 16 oktober 2017

Crab cakes


Vi tittar ju på en del mat-tv, där har förekommit crab cakes i alla möjliga och omöjliga varianter. Färsk krabba! Vem vill inte smaka en härligt krämig krabbkaka med en krispigt yttre?


Sagt och gjort! Två nykokta svenska krabbor fick följa med hem, efter ett par timmars rensning hade maken fått fram 200 g underbart krabbkött.

Det här behövs till 2 portioner: 200g krabbkött / 0,3 spansk peppar / 0,25 röd paprika / 0,5 king solo vitlök / 0,25 gul lök / 0,5 dl majonäs / 6 droppar tabasco / 1 krm citronzest / 1 krm havssalt / 6 droppar citronsaft / 4 droppar limesaft / 1 tsk fransk, grov senap / 0,5 dl panko
Panko att vända crab cakes i. Smör och rapsolja att steka i.

Finhacka lök, vitlök, paprika och pepparfrukt.
Blanda krabbkött, majonäs och de finhackade grönsakerna. Smaka av med salt, tabasco, zest, citron- och limesaft och fransk senap. När smaken är perfekt rörs panko ner.
Häll ut lite panko på en tallrik. Forma den kladdiga smeten till 4 små, höga crab cakes och lägg dem ovanpå pankon. Se till att det blir panko runt om.
Häll rapsolja i en stekpanna och lägg i en klick smör, låt smälta på medelhög värme. Lägg biffarna i pannan och stek dem gyllene, ca fem minuter på var sida.

Servera crab cakes med sallad, aioli och en bit surdegsbaguette. Recept på aioli finns HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar