onsdag 8 februari 2017

Grillade räkor


I helgen var jag så himla sugen på fisk, men det fick bli räkor istället. Det var minsann inget dåligt byte. Förberedelserna tar lite tid, men själva tillagningen går väldigt snabbt.

Äter man det som förrätt räcker det med 5 räkor per person, serveras de som huvudrätt behövs det dubbla. Vi åt hemslagen chiliaioli och nybakad levain med örtsmör till.

Recept på aioli finns HÄR.
Recept på örtsmör finns HÄR.

Till 4 förrättsportioner behövs: 500 g frysta råa jätteräkor (Kings prawns)

Marinad till räkorna: 1 röd spank peppar (chili) / 1 vitlöksklyfta / 1 liten bukett färsk rosmarin / saft från 1,5 lime / saft från 0,5 citron / 0,5 dl olivolja / 1 krm flingsalt

Finhacka chili och rosmarin, finriv vitlöken. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
Skala räkorna, men lämna stjärten från sista leden kvar. Skär ett snitt längs tarmen och ta bort den. Lägg räkorna i en form med kant, häll marinaden över.
Låt marinera ca 20 minuter. Värm under tiden en grillpanna.
Stek räkorna på hög värme ca 1-2 minuter per sida. Trä upp dem på spett och servera dem tillsammans med aioli, bröd och eventuellt en sallad.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar