fredag 10 februari 2017
Pulled beef burger
Pulled, pork, pulled lamb, pulled chicken eller pulled beef, oavsett vilket kött man väljer att långlaga är det både enkelt och väldigt gott.
Vi valde nötbog den här gången, ordentligt kryddad. Drog i sär det och serverade lite som hamburgare tillsammans med picklad rödlök och cole slaw sallad.
Glace till 1 kg kött: 1 dl honung / 1 msk tomatpuré / 1 msk sambal oelek / 3 msk rödvinsvinäger / 1 tsk flingsalt / 1 tsk malen spiskummin
Salt och svartpeppar att mala på köttet. 1 dl vatten till grytan
Sätt ugnen på 100 grader. Blanda ingredienserna till glazen. Gnid in köttet med salt, peppar och hälften av glazen.
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta, häll i vattnet och lägg på locket. Ställ grytan i ugnen ca 10 timmar.
Dra isär köttet och tillsätt resten av glazen. Servera likt hamburgare i bröd tillsammans med cole slaw och picklad rödlök, HÄR finns de recepten.
Etiketter:
bog,
draget kött,
pulled beef,
slow cocking,
slowfood
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar