söndag 31 januari 2016

Extra lyxig lördagsmiddag


I går var maken och jag på Eriksberg och åt middag, något vi sett fram mot ett tag och jag kan lova att vi inte blev besvikna.

Middagen inleddes med ett glas champagne och en amuse bestående av en kanapé med tuppleverpaté, smörstekta brödsmulor med gröna örter och syrad lök.


Vi var inte många i matsalen, så servicen var verkligen personlig.


Förrätten bestod av bakad Fröyalax, varmrökt sikrom, pocherat vaktelägg, alger, beurre blanc, citron, lök och rivet bröd. Till det serverades väl kyld chardonnay från Österrike (Tement Morillon Muschelkalk 2011).


Varmrätten var dovviltsrygg, varmrökt vildsvinskarré, fläskbuljongsky, frasig potatiskaka, vitkålscreé, syrad brysselkål, svartkål, libbsticksolja och friterad vitmossa. Till det serverades en kraftig italienare från Umbria (Andreas Formilli Fendi Rosso)


Som liten mellanrätt fick vi ett fruktbröd med äppel- och ingefärsmarmelad med en cheddar som lagrats 24 månader.


Desserten sen! Chokladbavaroise, chokladglass, saltrostade nötter, dulche de leche och en friterad sockermunk. Till det valde vi varsin dubbel espresso.


En alldeles fantastisk lördagskväll var till ända! Undrar var nästa matäventyr tar oss?

1 kommentar:

  1. Men så mycket gott och vad lyxigt det ser ut. Härligt! Kraaam Pia

    SvaraRadera