tisdag 19 januari 2016

Chicken fritters - Friterad fraskyckling


Så var det dags igen! Dags att plocka fram fritösen och testa en variant på chicken fritters, riktigt frasigt friterad kyckling.

Jag har skrivit det förut och skriver det igen (med risk för att uppfattas som tjatig), jag har väldigt stor respekt för het olja! Vi friterar alltid utomhus i fritös med termostat, med ett lock tillgängligt.


Det här behöver du till 4 portioner: 
Friterad kyckling: 3 kycklingbröstfileér / 2 msk American steakhouse seasoning (Fiddes Payne) eller Kebabkrydda (Santa Maria)
Frityrsmet: 1 dl vetemjöl / 1 ägga / 4 msk varmt vatten / 1 msk solrosolja / 1 tsk salt / 2 msk ljus lager
Pankosmulor
Olja till fritering

Börja med att oskära kycklingen i bitar, lägg bitarna i en skål. Häll över kryddorna och blanda om ordentligt. Låt stå ca 30 minuter i rumstemperatur.

Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten. Häll upp panko på ett fat.

Hetta upp oljan till 160 grader. 
Doppa kycklingen i frityrsmet och vänd dem i panko. Fritera dem ca 10 minuter till de är gyllenbruna. Ta upp dem och låt dem ligga på hushållspapper på galler.

Servera dem med en vitlöksmajonäs, bbq-sås och lite pommes frites eller sallad.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar