Jag har skrivit det förut och skriver det igen (med risk för att uppfattas som tjatig), jag har väldigt stor respekt för het olja! Vi friterar alltid utomhus i fritös med termostat, med ett lock tillgängligt.
Det här behöver du till 4 portioner:
Friterad kyckling: 3 kycklingbröstfileér / 2 msk American steakhouse seasoning (Fiddes Payne) eller Kebabkrydda (Santa Maria)
Frityrsmet: 1 dl vetemjöl / 1 ägga / 4 msk varmt vatten / 1 msk solrosolja / 1 tsk salt / 2 msk ljus lager
Pankosmulor
Olja till fritering
Börja med att oskära kycklingen i bitar, lägg bitarna i en skål. Häll över kryddorna och blanda om ordentligt. Låt stå ca 30 minuter i rumstemperatur.
Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten. Häll upp panko på ett fat.
Hetta upp oljan till 160 grader.
Doppa kycklingen i frityrsmet och vänd dem i panko. Fritera dem ca 10 minuter till de är gyllenbruna. Ta upp dem och låt dem ligga på hushållspapper på galler.
Servera dem med en vitlöksmajonäs, bbq-sås och lite pommes frites eller sallad.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar