tisdag 2 februari 2016
Chocolate chip cookie cake
Två systrar som är fantastiska på att baka och gör snygga böcker. Systrarna Eisenman står för idén till den här kakan som blev fredagsfika på jobbet för några dagar sedan.
Det här behövs till en form 24 cm diameter: 200 g rumsvarmt smör / 1 dl strösocker / 2 dl råsocker / 1 ägg / 1 dl crunchy jordnötssmör / 5 dl vetemjöl / 1 tsk bikarbonat / 1 msk vaniljsocker / 0,5 tsk salt / 100 g Marabou mjölkchoklad / 100 g Marabou mörk choklad
Klä en form med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Knäck i ägget under vispning och skeda i jordnötssmöret. Hacka chokladen grovt. Blanda de torra ingredienserna med chokladen.
Rör ner de torra ingredienserna i det vispade smör-sockret. Skeda ner smeten i formen och tryck ut den ordentligt i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna på galler.
Servera kakan med lätt vispad grädde. Smaklig spis
Etiketter:
choklad,
jordnötssmör,
kaka,
mjuk kaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar