lördag 2 maj 2015

Kaffeglass


Jaa, det är ju inte riktigt något glassväder ännu, men jag kunde inte motstå Helenas (Bara en kaka till) Espressoglass i Barometerns helgbilaga för några veckor sedan.
Jag har ju liiite svårt att följa andras recept, så jag har gjort den på mitt eget vis och givetvis laktosfri.

Det här behövs till ca 0,75 liter glass: 3 äggulor / 1,5 dl strösocker / 0,25 dl vaniljsocker / 3,3 dl laktosfri grädde / 0,5 dl starkt turkiskt kaffe (kallt)

Vispa äggulor tillsammans med strösocker och vaniljsocker till det är riktigt pösigt. Vispa grädden. Rör ner det kalla kaffet i äggsmeten. Rör till sist ner den vispade grädden.
Häll upp i for och ställ i frysen minst 4 timmar före servering.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar