onsdag 13 maj 2015

Hjortburgare med majsbröd, baba ganouch och sparris


Grillen går het och det är dags igen, dags för burgare :-) Den här gången gjorda av hjortfärs i huvudsak smaksatt med oliver och fetaost. Serverade med sallad i majsbröd, till det en härlig baba ganouch och färska, nykokta gröna sparris. Festmat vilken dags som helst!

Recept på majsbröd finns HÄR
Recept på baba ganouch finns HÄR

Till 4 burgare behövs: 6 hg hjortfärs / 100 g fetaost i tärningar / 0,5 dl hackade gröna och svarta oliver / 2 msk grovmald svartpeppar / 1-2 msk örtsalt / 4-5 droppar worcestershiresås / 2-3 droppar hickory smoke / 1-2 msk finhackad timjan

Blanda alla ingredienser snabbt till en slät färs. Dela i fyra delar och tryck ut varje del till en burgare.
Pensla med olja på bägge sidorna. Grilla på direkt värme till de känns fasta, skär ett snitt om du är osäker på hur genomstekta de är.

Servera med bröd och tillbehör som faller dig på läppen. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar