lördag 21 februari 2015
Spagettilasagne
Pasta i alla former är väl lite av en favorit här hemma. Bäst är lasagne men det är inte alltid tiden räcker till, då är det perfekt att ta till rester av spagetti och köttfärssås.
När vi får spagetti och köttfärssås över, blandar vi det och fryser in. Sen är det bara att tina, lägga över i en ugnsform, koka en bechamelsås, riva lite ost och gratinera.
Recept på köttfärssås finns HÄR.
Till 4 portioner bechamelsås behövs: 100 g smör / 1 dl vetemjöl / 4 dl vispgrädde / 4 dl mjölk (4%) / 1 burk smetana (2 dl) / 0,5 dl vit martini eller vitt vin / 1-2 tsk örtsalt / 1 tsk riven muskotnöt / 1 dl finriven parmesanost.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 4 portioner pasta och köttfärssås.
Lägg smöret i en kastrull, smält på medelhög värme. Vispa ner mjölet och vispa sedan försiktigt ner grädde och mjölk lite i taget. Smaksätt såsen med martini/vin, salt och muskotnöt. Låt koka under ständig vispning till en silkeslen, ganska tjock sås. Rör till sist ner parmesanosten. Häll hälften av såsen över pastan, blanda runt försiktigt och häll sedan över resterande sås.
Gratinera i ca 20 minuter.
Servera gärna med finriven parmesan på toppen. Smaklig spis ♥
Bloggen har blivit nominerad till Besökstoppens omröstning om veckans blogg, du får hemskt gärna lägga en röst HÄR om du gillar den (det går att rösta en gång per dag).
Etiketter:
bechamelsås,
gratäng,
pasta,
spagetti
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar