torsdag 5 februari 2015

Grönsakssoppa med broccoli och ingefära


Torsdagar är ofta soppdagar hos oss. Soppa för att det är gott, enkelt och snabblagat. Dessutom rättfärdigare ju en lättare soppa en god efterrätt, eller hur ;-)

Till 2 portioner behövs: 1 morot / 0,5 gul lök / 5 cm ingefära / 50 g rotselleri / 1 broccolistånd (250 g) / 1,5 hönsbuljongtärning / 0,5 dl torrt vitt vin / 1 l vatten / 2 msk kallpressad rapsolja att fräsa i

Skala och skär morot, ingefära och rotselleri i små tärningar, ca 3 mm i fyrkant. Hacka den gula löken i jämnstora bitar. Skär loss broccolibuketterna skär även broccolistocken i små tärningar.

Häll rapsolja i en kastrull, lägg i de tärnade grönsakerna och löken. Låt fräsa ca 5 minuter utan att det tar färg. Häll i vin, vatten och smula ner buljongtärnningarna. Låt koka upp och sedan forsätta koka ca 20 minuter till grönsakerna nästan är färdigkokta. Dela ner broccolibuketterna och lägg ner dem i soppan, låt dem koka med ca 5 minuter.
Servera soppan i varma skålar eller tallrikar.

Vad passar bättre än våfflor till efterrätt ;-) Smaklig spis ♥ ♥

1 kommentar:

  1. Jag borde bli bättre på det där med soppa! Det är ju väldigt gott men ändå har vi det sällan. Skyller på att barnen inte direkt gillar det... Ha en fin helg.

    kram louise

    SvaraRadera