söndag 15 juni 2014

Kycklingspett med fetaostsallad och tzatziki


Jamen visst har jag skrivit det förut, kyckling .... ;-)
Kycklingspett tillsammans med en god sallad och en god sås, mer behövs inte för att locka fram känslan av medelhav. Fördelen med spetten är att man inte behöver stå ute och grilla om man absolut inte vill, det går minst lika bra att grilla dem i en grillpanna. Salladen är en variant på grekisk sallad, med både fetaost, oliver och melon.

Till 4 portioner behövs: 4 kycklingbröst / salt / peppar / citronsaft / färsk rosmarin / några stänk tabasco / olja att pensla med
200 g salladsblandning / 250 g körsbärstomater / 1 burk oliver med kärnor / 0,5 gurka / 200 g fetaost / 200 g vattenmelon / 0,5 rödlök

Skär kycklingbrösten i bitar och trä upp på bambuspett. Kläm över citronsaft och krydda med salt, peppar och finhackad rosmarin. Droppa i chilisås av tabascotyp i oljan. Pensla kycklingen före grillning, antingen grill över direktvärme eller i grillpanna.

Häll upp salladen i en låg skål (alternativt fat), halvera tomaterna och skär gurkan i stavar och lägg i salladen. Skar rödlöken i halva ringar, rätt så breda. Tärna fetaosten, gör melonkulor och lägg överst i salladen tillsammans med oliver och rödlöken. Häll gärna saften från melonen över salladen.

Servera tillsammans med tzatziki (recept finns HÄR). Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar